Tort de mere cu bezea

de alldaycooking in Torturi, 2 Ian 2012 | 5406 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pandispan:
  • 3 oua
  • 3 linguri fructoza
  • 50 ml ulei
  • 70 ml lapte
  • 1 mana de stafide
  • scortisoara
  • 10 linguri de faina
  • 10 gr praf de copt
  • Mere caramelizate:
  • 6 mere
  • 4-5 linguri zahar brun
  • 1 lingura de unt  
  • nuci zdrobite
  • scortisoara
  • cardamon
  • ghimbir
  • Crema vanilie:
  • 750 ml lapte
  • 6 linguri de faina
  • 1 ou intreg
  • 2 galbenuse
  • 1 pastaie de vanilie
  • 3 linguri fructoza
  • 30 gr unt
  • Bezea:
  • 5 albusuri
  • 150 gr zahar pudra
  • 1 mana de nuci taiate grosier
  • Decor:
  • 2 albusuri
  • 100 gr zahar
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort de mere cu bezea:

Pandispan:

Ouale le-am frecat cu fructoza, apoi am adaugat uleiul treptat, amestecand ca si la maioneza. Am adaugat laptele, apoi faina si am amestecat foarte bine pentru a se omogeniza compozitia. La sfarsit am adaugat putina scortisoara, praful de copt si stafidele, apoi am amestecat din nou. Am copt intr-o tava rotunda pe hartie de copt. Temperatura de coacee a fost de 170 grade Celsius, cuptorul fiind setat pe ventilatie. 

Mere caramelizate:

Merele le-am curatat de coaja, am scos cotoarele si le-am taiat cubulete. Zaharul brun l-am caramelizat usor, apoi am pus merele, nucile si untul peste caramel. Am amestecat pentru ca merele sa fie acoperite cu caramel. Inainte de a lua de pe foc am adaugat condimentele. Merele caramelizate le-am asezat peste pandispan, in tava in care am copt blatul.

Crema de vanilie:

Am pus la fiert 600 ml de lapte impreuna cu pastaia de vanilie, taiata pe lungime. Intr-un castron am pus oul, galbenusele si fructoza, le-am mixat bine, apoi am adaugat 150 ml lapte si faina si am amestecat foarte bine. Cand laptele a inceput sa fiarba, am scos pastaia de vanilie, am adaugat crema cu oua si am amestecat incaontinuu pana cand crema a fost fiarta. Am lasat la racit crema de vanilie, cand era putin calduta inca am adaugat untul taiat cubulete si am amestecat pana cand s-a topit. Am pus crema de vanilie peste mere si am lasat la rece 2-3 ore.

Bezea:

Cele 5 albusuri le-am mixat pana cand am obtinut o spuma consistenta, apoi am adaugat treptat zaharul pudra. Am presat nucile si am amestecat usor cu o spatula. Am pus la copt pe hartia de copt pe care desenasem un cerc putin mai mare decat tava in care pregatisem tortul. Am copt la 90 de grade Celsius bezeaua, timp de mai multe ore, la sfarsit am lasat usa cuptorului intredeschisa si bezeaua s-a intarit usor. Bezeaua am pus-o peste crema de vanilie, dupa ce am asezat tortul pe un platou.

Decor:

2 albuse le-am batut bine, apoi am adaugat zaharul pudra. Spuma rezultata se poate pune sa fiarba la bain-marie sau se poate folosi si nefiarta, in functie de preferinte. Cu aceasta spuma am decorat tortul de jur imprejur.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort de mere cu bezea" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Tort de mere (de post)